24 Ağustos 2010 Salı

Tatil Bolum 1- Tatilin DC'de Gecme Ihtimali

Turu: Gerilim

Butun yaz calististiktan sonra pilim bitmek uzereydi ki iki haftalik tatil ufukta belirdi. Yasam Temmuz'da butun ayarlamalari yaparak bize DC-NY otobus biletleri ve NY'den Bahamalara gidecek bir gemide 1 haftalik tatil ayarladi. Bir gun onceden valizlerimizi yaptik; iki tedbirli insan olarak 9 otobusune binmek uzere saat 8'de Chinatown civarinda konuslandik. Ancak, guzel baslayan yolculuk bu noktadan sonra ciddi bir gerilim yaratti.

Otobus firmasinin ne kadar genis ve is ahlakindan uzak oldugunu 9 otobusunun 9.10'da yolcu almaya baslamasindan anlamaliydik aslinda. En gec 3'te gemiye binmemiz gerekiyordu, rahattik cunku ne de olsa saat 1'de NY'de olacaktik firmanin web sitesine gore. Oysa 4 saatte DC-NY koca bir yalanmis. Bu kadar zamanda hic durmasak ve Baltimore'a ugramasak bile varamazmisiz. Bu arada, sofor bir de mola verdi mi yol kenarinda. O 15 dakikalik mola 40 dakikaya cikti gamsiz Amerikali yolcular yuzunden. Saat 12.50'de mola bittiginde, sofor bize 2 saat 20 dakikalik yolumuzun kaldigini mujdeledi!!!!!! Oysa yolda artik trafik de birikmeye baslamisti ve yol kazilari yuzunden dur kalk seklinde ilerliyorduk. Yasam firmaya sovup sayarken icinden beni de teskin etmeye calisiyordu. Bense artik patlamak uzereydim ve surekli dua ediyordum. Arada da gemiyi arayalim beklesinler, olmadi Orlando'da yetisir bineriz gibi cozum onerileri getiriyorduk. Bu gergin bekleyiste Yasam'a donup "gemiyi kacirirsak agzimdan ne cikarsa ciksin seni seviyorum" deyisim de unutulacak gibi degildi. Ben artik aglamak uzereydim ve saat 14. 49 idiydi ki biz NY'ye varmayi basardik.

Apar topar bir taksi bulduk ve limana yoneldik. Sofore aglamakli ses tonuyla yalvarmalarimi duymaniz lazimdi, cok acikliydi halim. Limana inip de gemiyi gorunce acayip mutlu olduk ama karsi seritteydik. Adam sizi onunde indireyim diye 500 metre ilerideki donemece gidince taksinin icinde bir firtina kopariverdik. Igrenc tiz bir sesle " where are youuu goinggggg?' deyisim hala kulaklarimda. Saat 14.58 gibi ben valizleri kosturarak gemi gorevlilerine yetistirirken Yasam da 5 dolarlik yol icin taksi soforune 20 dolar vermekle mesguldu.

Bu kadar gerildik ama valizleri Norwegian gemi gorevlisine attirinca tatile cikmamiza hicbir engel kalmadi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder